Här kommer receptet som passar bra till grillat kött eller fisk!
125 g smör
2 ½ dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 fasta päron
150 g Kvibille ädel riven
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Låt vila i kyl 30 min.
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar.
Förgrädda pajskalet i övre delen av ugnen 10 min.
Skala, kärna ur och klyfta päronen.
Fördela ädelost och päron i pajskalet.
Häll över äggstanningen.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Låt vila i kyl 30 min.
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar.
Förgrädda pajskalet i övre delen av ugnen 10 min.
Skala, kärna ur och klyfta päronen.
Fördela ädelost och päron i pajskalet.
Häll över äggstanningen.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
Super enkelt men fint!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar