tisdag 14 februari 2012
Happy valentines day
Igår firades alla hjärtansdag, en dag förtidigt men pappa skulle vara borta så det fick bli en dag förtidigt!
Nu lägger jag upp de 3 rätterna jag och lillasyster gjorde igår!
Portionerna är för ca 4 personer
Hjärtantoast
4 st rostmackor (ljust bröd)
200 gram mozarella
1 hekto bruschetta skinka
Sätt ugnen på 175 grader
Om du har haft brödet i kylen låt tina, skär ut brödet med hjälp av peppakaksformar (hjärtan)
Skär upp mozarellan och läg över bröden, lägg över skinkan
Sätt in bröden på en plåt i ca 10 minuter
vitlökspasta
Vi andvände oss inte av något recept så jag skriver lite på ett ungefär, så provsmaka och tillsätt mer om det skulle behövas
1 msk smör
3 dl grädde
1/2 dl mjölk
1 msk kalvfond
1 tsk soja
saften av 1/2 citron
1 frm torkad basilika
3 klyftor vitlök
salt efter smak
peppar efter smak
150 gram parmesan
1 paket pasta
Sallad
100 gram ruccola
5 körsbärstomater
1/2 gurka
1/2 paprika
Smält smör, häll i grädde, mjölk, kalvfond och soja, låt puttra i ca 40 min
Pressa citron och häll i basilika, vitlök, salta och peppra
Låt puttra i ytterligare 40 min och provsmaka sedan
Häll i parmesanen men spara lite till att deckorera med
Skär upp grönsakerna och koka pastan
Häll upp och häll parmesan över!
Hallonmousse
200 gram hallon
2 äggvitor
1,5 dl grädde
1,5 msk socker
100 gram mjölkchoklad
Mosa hallonen, häll i sockret
Vispa äggvitan tills det blivit ett hårt skum
vispa grädden
Vänd ner äggvitan tillsammans med grädden
Rör försiktigt ner hallon och låt stå i frysen i 1 timme
Ta ut moussen ur frysen och rör om, häll upp i glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar
Smält chokladeni vatten bad, lägg u bakplåtspapper på en bricka eller plåt
gör dra chokladen som "slarviga figurer"
Låt stå i kyllen i minst 2 timmar
Servera moussen med chokladen!
Lycka till! /Elise
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar