tisdag 14 februari 2012

Happy valentines day






Igår firades alla hjärtansdag, en dag förtidigt men pappa skulle vara borta så det fick bli en dag förtidigt!
Nu lägger jag upp de 3 rätterna jag och lillasyster gjorde igår!
Portionerna är för ca 4 personer

Hjärtantoast

4 st rostmackor (ljust bröd)
200 gram mozarella
1 hekto bruschetta skinka


Sätt ugnen på 175 grader

Om du har haft brödet i kylen låt tina, skär ut brödet med hjälp av peppakaksformar (hjärtan)
Skär upp mozarellan och läg över bröden, lägg över skinkan
Sätt in bröden på en plåt i ca 10 minuter


vitlökspasta

Vi andvände oss inte av något recept så jag skriver lite på ett ungefär, så provsmaka och tillsätt mer om det skulle behövas

1 msk smör
3 dl grädde
1/2 dl mjölk
1 msk kalvfond
1 tsk soja
saften av 1/2 citron
1 frm torkad basilika
3 klyftor vitlök
salt efter smak
peppar efter smak
150 gram parmesan

1 paket pasta

Sallad
100 gram ruccola
5 körsbärstomater
1/2 gurka
1/2 paprika


Smält smör, häll i grädde, mjölk, kalvfond och soja, låt puttra i ca 40 min
Pressa citron och häll i basilika, vitlök, salta och peppra
Låt puttra i ytterligare 40 min och provsmaka sedan
Häll i parmesanen men spara lite till att deckorera med

Skär upp grönsakerna och koka pastan

Häll upp och häll parmesan över!



Hallonmousse

200 gram hallon
2 äggvitor
1,5 dl grädde
1,5 msk socker

100 gram mjölkchoklad

Mosa hallonen, häll i sockret
Vispa äggvitan tills det blivit ett hårt skum
vispa grädden
Vänd ner äggvitan tillsammans med grädden
Rör försiktigt ner hallon och låt stå i frysen i 1 timme
Ta ut moussen ur frysen och rör om, häll upp i glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar

Smält chokladeni vatten bad, lägg u bakplåtspapper på en bricka eller plåt
gör dra chokladen som "slarviga figurer"
Låt stå i kyllen i minst 2 timmar

Servera moussen med chokladen!


Lycka till! /Elise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar