tisdag 6 mars 2012

Bröd

Förlåt för den dåliga uppdateringen men har bla varit i österrike och åkt skidor!
I söndags bakade jag ett jättegott bröd fyllt med mozarella och skinka så här är receptet!

15 gram jäst
2 msk olivolja
3 dl jummet vatten
1 msk honung
1 msk flingsalt
2,5 dl vetemjöl
4 dl vetemjöl special

200 gram mozarella
1 hekto skinka
6 blad basilika





Smula ner jästen i en liten bunke, lös upp med vatten, olivoja, honung och flingsalt
Häll i blandningen i en bakmaskin och häll i vetemjölet, låt maskinen vara på och häll det andra mjölet lite i taget
Lägg över en bakduk och låt jäsa i 30 minuter
Tryck försiktigt ut degen till en rektangel på ett mjölat bakbord, degen ska bli ca 1 cm tjockt
Lägg över mozarellan, skinka och basilika över hela och vik degen sedan dubbel pensla kanterna och forma till en krans, lägg på en plåt med bakplåtspapper
Lägg över en bakduk och låt jäsa i 30 minuter
Sätt ugnen på 250 grader
Mjöla kransen lite och sätt in i ugnen i 20-25 minuter
Ta ut brödet och låt svalna på ett brödgaller
Ät med lite flingsalt och smör!


                                                                                    Lycka till, Elise!

2 kommentarer:

  1. Oh vad gott sötis duktig
    men snälla kan du göra det
    igen <3 <3/clara

    SvaraRadera
  2. Gott sötnos men snälla
    kan du göra det oftare!
    <3 <3/clara

    SvaraRadera